i

"Momenteel wordt er nog niet genoeg samengewerkt."

"Momenteel wordt er nog niet genoeg samengewerkt."

Jan Van Sichem over BIM

Bimplan CEO Jan Van Sichem werd geïnterviewd door Architectura over BIM. Wij onthouden:

 

 1. Policy is de eerste stap van een goed BIM-proces en omvat contractuele afspraken, protocollen, en andere overeenkomsten zoals het gebruik van standaarden. Momenteel is er nog geen wetgeving rond BIM, maar er wordt aan gewerkt.
 2. Op technisch vlak moeten alle neuzen in dezelfde richting wijzen. Software, IT, en andere technologieën die nodig zijn om modellen op te bouwen, kwaliteitscontrole uit te voeren of databases aan te maken moeten op punt staan.
 3. Voorbereiding is key! Momenteel wordt er nog niet genoeg samengewerkt. Elk bureau maakt zijn eigen plan en templates in de software die het gebruikt, en doet dat op basis van oorspronkelijke getrouwe informatieopbouw in 2D. Een bureau werkt dan wel met nieuwe technologie, maar gebruikt traditionele methodes zonder oog voor BIM-protocollen en andere policy’s.
 4. Een BIM-manager is een belangrijke spil in het bouwproces. Ontwerpteams maken modellen, wisselen deze uit, maar vaak is er geen BIM-manager die het proces begeleidt en controleert of de informatieopbouw op een uniforme manier gebeurt. Het resultaat: onvolledige, dubbele of contradictorische informatie in modellen waardoor de modellen niet bruikbaar zijn voor de betrokken partijen. 
 5. Standaardisatie is nodig. Open Standaarden maken dat verschillende BIM-platformen met elkaar kunnen communiceren én dat verschillende partijen in de bouwkolom informatie efficiënt kunnen uitwisselen. Revit Standards zorgen voor een uniforme informatiestructuur voor Revit-gebruikers in een bepaalde regio of land en bieden een kapstok voor de informatieopbouw in Revit-modellen. 

 

Lees het volledige artikel hier: https://architectura.be/nl/nieuws/30612/belgische-revit-standards-we-vinden-het-wiel-telkens-opnieuw-uit-op-ons-eigen-eilandje

Contacteer ons

Filtered HTML

 • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
 • You may post PHP code. You should include <?php ?> tags.
 • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

 • No HTML tags allowed.
 • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
 • Lines and paragraphs break automatically.