The Loop Gent

img img img img img img img img img

The Loop Gent

Project: 
Networks Gent op The Loop in Gent
Periode: 
2019 - 2021
Omvang: 
7.400m²
Architect: 
Arch & Teco Architecture and Planning
Opdrachtgever: 
Algemene Bouw Maes
Opdracht: 
BIM management/coördinatie – BIM modelling
Omschrijving: 

Bimplan werd ingeschakeld om de BIM coördinator van Algemene Bouw Maes te ondersteunen in de coördinatie tussen de verschillende uitvoerende partijen. Ook zorgen wij voor de opbouw van het model architectuur en structuur in Revit met zicht op het aan te leveren as-built model. 

 

Er werd een BIM protocol -en uitvoeringsplan opgesteld door Bimplan in samenspraak met bouwheer om de vereisten van het bestek om te zetten naar de praktische aanpak. Dit omdat de bouwheer de modellen wil gebruiken bij onderhoud en beheer van het gebouw. 

 

Bij de start van de voorbereiding van het uitvoeringsproces was een architectuurmodel in Archicad ter beschikking en enkel plannen voor stabiliteit en technieken. Om het architectuurmodel ook bruikbaar te maken voor aanpassingen, werd dit Archicad model omgezet naar een Revit model. 

 

Vervolgens werd het coördinatieproces opgestart door Bimplan in samenwerking met de BIM-coördinator in Solibri Office. Nadien worden de prefab modellen gecontroleerd met het ontwerp alsook de nodige sparingen (voor technieken). Dit kan het uitvoeringsproces versnellen.