Ontdek hier onze opleidingen en schrijf je in! 

Strategisch partnership met Solibri in België

Solibri en Bimplan zijn een strategisch partnerschap aangegaan waarbij Bimplan het directe aanspreekpunt wordt voor Solibri’s training-, implementatie- en adviesdiensten aan nieuwe en huidige klanten in België. Bimplan is al jaren een actieve gebruiker en ambassadeur van de Solibri software en staat op punt om in 2022 de enige Solibri Certified Trainingsprovider van België te worden. Mede daardoor werd Bimplan gezien als de ideale kandidaat voor dit partnership.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De perfecte partner voor Solibri

René Worms, algemeen directeur van Solibri Benelux: “De diepgaande BIM kennis en praktijkervaring in Digitaal Bouwen heeft van Bimplan dé referentie op vlak van BIM dienstverlening in België gemaakt. Dat, in combinatie met de BIM Academy (Erkende dienstverlener KMO Portefeuille – Vlaanderen) en hun Solibri-vaardigheden maakt hen de perfecte partner waarmee we nauw kunnen samenwerken om onze producten en dienstverlening nu en in de toekomst voortdurend te verbeteren.”

BIM services als core-business

Bimplan helpt, als onafhankelijke dienstverlener, projecten en bouwactoren op weg met de implementatie van BIM, digital design & construction en digital twin.

Wij geloven heel sterk in de meerwaarde die een bouw informatiemodel kan bieden aan alle betrokken partijen tijdens de volledige levenscyclus van een gebouw. Vanuit een praktijkgerichte invalshoek brengen wij oplossingen voor het laten slagen van het geïntegreerde BIM verhaal.

“We zien Solibri als een krachtige tool voor BIM coördinatie en datavalidatie ,” voegt Jan Van Sichem, oprichter en mede-eigenaar van Bimplan toe. Deze strategische samenwerking zien wij dan ook als een bevestiging van onze goede relatie met Solibri.“

Sanne Vertommen, Business Unit Manager BIM Coördinatie en trainer van Bimplan vult aan: “In onze opleidingen en workshops begeleiden we onze klanten niet alleen in het gebruik van elk knopje en tools van Solibri maar laten we de mogelijkheden zien waarin Solibri een meerwaarde kan bieden binnen de verschillende fasen en onderdelen van een project. Hiervoor gebruiken wij onze eigen project ervaringen die reikt over de verschillende disciplines heen zoals civiel, technisch en infrastructuur. Alle tools worden aangereikt om Solibri in zijn maximale mogelijkheden te gaan toepassing binnen uw project en/of bedrijf!”

Meer informatie over Solibri op https://www.solibri.com

Over Solibri

Solibri is internationaal marktleider in BIM Kwaliteitsborging en Kwaliteitscontrole. Het bedrijf biedt out of the box tools voor BIM-validatie, conformiteitscontrole, coördinatie van ontwerpprocessen, ontwerpbeoordeling, analyses en code checking.

De missie van Solibri is het ontwikkelen en op de markt brengen van kwaliteitsborging-oplossingen die de kwaliteit van op BIM gebaseerde ontwerpen verbeteren en het gehele ontwerp- en bouwproces productiever en kostenefficiënter maken.

Tot de klanten van Solibri behoren grote ontwikkelaars, bouwbedrijven, architecten en ingenieursbureaus in meer dan 70 landen. Solibri maakt deel uit van de Nemestchek Group.

Over de Nemetschek Group

De Nemetschek Group is een pionier op het gebied van digitale transformatie in de AEC-industrie. Met haar intelligente softwareoplossingen dekt het bedrijf de volledige levenscyclus van bouw- en infrastructuurprojecten en begeleidt ze haar klanten naar de toekomst van de digitalisering.

Als een van de toonaangevende ondernemingsgroepen wereldwijd verhoogt de Nemetschek Group de kwaliteit in het bouwproces en verbetert zij de digitale workflow van iedereen die bij het bouwproces betrokken is. Dit maakt het mogelijk om gebouwen te ontwerpen, te bouwen en te beheren met een grotere efficiëntie, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid op het gebied van grondstoffen. De nadruk ligt op het gebruik van open standaarden (Open BIM).

De portefeuille van de Nemetschek Group omvat tevens digitale oplossingen voor visualisatie, 3D-modellering en animatie. De innovatieve producten van de 15 merken van de Nemetschek Group in de vier klantgerichte segmenten worden wereldwijd door ongeveer zes miljoen gebruikers gebruikt.

De Nemetschek Group werd in 1963 door Prof. Georg Nemetschek opgericht en heeft vandaag meer dan 3.000 experts in dienst.

Over Bimplan

Bimplan is opgericht in 2009 en is sinds de start een pionier met een voortrekkersrol in het promoten van BIM in de Belgische bouwwereld.

Bimplan is, als onafhankelijke dienstverlener met jarenlange praktijkervaring, uitgegroeid tot dé referentie op gebied van BIM-consultancy, BIM-management, BIM-Coördinatie, BIM-Modeling en Scan-to-BIM in de Belgische markt, en dit voor aan alle partijen binnen het bouwproces.

Gedreven door de missie ‘/=X’ (delen is vermenigvuldigen) wil Bimplan bijdragen tot een bouwproces waarin een open communicatie met een meer geïntegreerde aanpak in een cultuur van samenwerking zal leiden tot het realiseren van betere gebouwen op een duurzame manier te realiseren.

Andere berichten