Ontdek hier onze opleidingen en schrijf je in! 

Over Bimplan

Bimplan? Da’s een team van enthousiaste ingenieurs, architecten en andere bouwprofessionals met een hart voor elkaar én voor BIM. Wij geloven namelijk resoluut in de meerwaarde van BIM of building information modeling voor bestaande én geplande constructies.

 

Bimplan is dé onafhankelijke BIM-partner voor architecten, aannemers, gebouwenbeheerders en alle andere actoren die een rol spelen in de levenscyclus van een gebouw. Wil jij aan de slag met BIM? Ontdek dan hier onze BIM-diensten. Want BIM is our business!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom BIM?

BIM of building information modeling/management is het samenwerken met een digitaal model van een gebouw of constructie. Zo’n model wordt opgebouwd uit parametrische bouwelementen. Wanneer iemand iets toevoegt of wijzigt aan het model, wordt dit in alle zichten, tekeningen, meetstaten, … automatisch zichtbaar.

Alle actoren die betrokken worden bij het ontwerp, de bouw en de levenscyclus van het gebouw, beschikken op elk moment over dezelfde informatie. Hierdoor kunnen ze efficiënt met elkaar coördineren en communiceren en hebben ze een optimale controle over het ontwerp- en bouwproces. Daardoor worden er minder fouten gemaakt en kan er bespaard worden op faalkosten. 

Bovendien kan het digitale bouwmodel, na oplevering van het echte gebouw, gebruikt worden als digital twin voor het ondersteunen van de gebruiks- en onderhoudsfase.

Missie & visie

Door BIM te gebruiken creëren we transparantie. De verschillende deelnemers van het bouwproces leren elkaar zo beter begrijpen en dit helpt hen om beter samen te werken en dus uiteindelijk om betere gebouwen creëren. Door bedrijven op verschillende manieren te helpen met BIM, wil Bimplan de hele architecture, engineering & construction industry efficiënter, transparanter, productiever en tegelijk duurzamer maken.

Als digitalisering een logische stap is in de evolutie van het bedrijfsleven, dan is BIM een logische stap in de evolutie van de bouwsector. Ook al is die bouwsector vaak nog erg conservatief. Het is aan Bimplan om deze olifant in beweging te brengen en te overtuigen van de meerwaarde van BIM.

Mensen gaan er pas echt individueel op vooruit wanneer ze hun focus leggen op het welslagen van het collectief. Delen is gelijk aan vermenigvuldigen.

Ons Team

In elk BIM-traject komt er een moment waarop mensen de klik maken en de meerwaarde van BIM ten volle gaan beseffen. Dat is het moment waaruit wij het meeste voldoening halen.